* Additive manufacturing (AM)

 Additive manufacturing (AM)

Scopul cursului:

  • Familiarizarea cursanților cu conceptele, tehnologiile și procesele de fabricare aditivă;
  • Dezvoltarea competențelor necesare pentru utilizarea tehnologiilor de fabricare aditivă în diverse aplicații.

Cui se adresează?

Domeniile de activitate vizate ale IMM-urilor includ, dar nu se limitează la:

  • Producția industrială (industria auto, industria aeronautică, industria electro-electronică, industria medicală, industria energetică, industria farmaceutică etc);
  • Design și arhitectură;
  • Educație și cercetare;
  • Sectorul medical și dentar;
  • Industria jocurilor video și a divertismentului.

Impactul cursului

Cursurile propuse au potențialul de a avea un impact semnificativ asupra competențelor persoanelor formate, precum și asupra activității IMM-urilor al căror angajați sunt instruiți.

Dezvoltarea competențelor tehnice și abilităților practice: Cursurile de formare vor permite angajaților să-și dezvolte competențele tehnice în domeniul tehnologiilor avansate de fabricare aditivă. Aceștia vor învăța noțiuni de bază și avansate despre utilizarea echipamentelor, procesele de fabricare, optimizarea designului și controlul calității. Prin dobândirea acestor abilități, angajații vor putea să lucreze mai eficient și să contribuie la îmbunătățirea proceselor de producție.

Diversificarea și inovarea produselor/serviciilor: Odată ce angajații capătă cunoștințe și abilități în tehnologiile avansate de fabricare aditivă, IMM-urile pot începe să dezvolte produse sau servicii noi și inovatoare. Capacitatea de a utiliza aceste tehnologii poate deschide noi oportunități de proiectare și fabricație, permițând dezvoltarea de produse personalizate, prototipuri rapide sau componente complexe, care pot aduce o valoare adăugată semnificativă afacerii.

Creșterea eficienței și productivității: Utilizarea tehnologiilor avansate de fabricare aditivă va contribui la îmbunătățirea eficienței și productivității în cadrul IMM-urilor. Prin cunoașterea și implementarea corectă a acestor tehnologii, angajații pot reduce timpii de producție, pot optimiza fluxurile de lucru și pot minimiza risipa de materiale. AM conduce la creșterea calității produselor și la reducerea costurilor, având un impact pozitiv asupra rentabilității și competitivității întreprinderilor.

Acces la noi piețe și clienți: Prin dezvoltarea de produse sau servicii inovatoare și personalizate, IMM-urile pot atrage noi clienți și pot accesa noi piețe. Utilizarea tehnologiilor avansate de fabricare aditivă poate deschide uși către sectoare sau industrii noi, unde produsele sau serviciile fabricate prin aceste tehnologii sunt cerute. Angajații formați pot contribui la identificarea și dezvoltarea de noi oportunități de afaceri, consolidând poziția IMM-urilor pe piață și generând creștere în cifra de afaceri.

Adaptabilitatea la schimbările tehnologice: Prin participarea la cursul de AM, angajații devin mai adaptați și pregătiți să facă față schimbărilor tehnologice în domeniul tehnologiilor avansate de fabricare aditivă. Aceasta permite IMM-urilor să rămână competitive și să se adapteze rapid la noile tendințe și cerințe ale pieței, evitând depășirea sau marginalizarea din cauza stagnării tehnologice.

Alte cursuri oferite:

Secțiunea anterioară    Secțiunea următoare