Parteneriatul C3INCD în slujba IMM-urilor

  • S.C. CIT-IRECSON CENTRUL DE INFORMARE TEHNOLOGICĂ S.R.L. (lider de parteneriat) (http://cit.irecson.ro)
  • INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ - ICI – BUCUREȘTI (Partener 1) (www.ici.ro)
  • INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE IN OPTOELECTRONICA - INOE 2000 (Partener 2) (www.inoe.ro)
  • INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU MICROTEHNOLOGIE - IMT BUCURESTI (Partener 3) (www.imt.ro)

 

1 S.C. CIT-IRECSON CENTRUL DE INFORMARE TEHNOLOGICĂ S.R.L.

CIT-IRECSON Centrul de Informare Tehnologică este o entitate autorizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru desfăşurarea de activităţi de inovare şi transfer tehnologic (OM nr.20616/22.05.2023) şi furnizor de formare profesională autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări în domeniul inovării şi transferului tehnologic.  CIT-IRECSON este membru al Reţelei Naţionale de Inovare şi Transfer Tehnologic (ReNITT) şi acţionează pentru creşterea vizibilităţii unităţilor de cercetare-dezvoltare şi creşterea gradului de valorificare a rezultatelor cercetării în activitatea IMM-urilor pentru îmbunătăţirea competitivităţii.

 

2 INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ - ICI – BUCUREȘTI (Partener 1)

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI București a fost înființat în anul 1970 și reprezintă cel mai important institut din domeniul cercetării, dezvoltării și inovării în tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) din România.

Activitatea principală a ICI București este reprezentată de proiectele de cercetare - dezvoltare în domeniul TIC, suport pentru dezvoltarea societății informaționale, aceasta fiind completată cu furnizarea de cursuri de formare profesională în domeniul TIC.

ICI București susține excelența în cercetare și inovare, pentru dezvoltarea economiei bazate pe cunoaștere în România și pentru o mai bună integrare în spațiul european și internațional folosind tehnologiile TIC.

 

3. INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE IN OPTOELECTRONICA - INOE 2000 (Partener 2)

Institutul a fost infiintat in anul 1996 cu scopul dezvoltării de cercetari fundamentale și aplicative în domeniul optoelectronicii, coroborate cu dezvoltarea metodelor complementare din domeniul chimiei analitice și al fizicii presiunilor înalte.

Direcții majore de cercetare, transfer de cunoştinţe şi formare:

  • Ingineria optoelectronică și instrumentele analitice;
  • Materiale optoelectronice și procesare avansată a suprafețelor;
  • Tehnici optoelectronice pentru restaurarea artei;
  • Tehnici de optoelectronică pentru evaluarea și remedierea mediului;
  • Energie regenerabilă;
  • Tehnologii de înaltă presiune.

 

4 INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU MICROTEHNOLOGIE - IMT BUCURESTI (Partener 3)

INCD pentru Microtehnologie – IMT București a fost înființat ca institut național în 1996 concentrând industria de dispozitive semiconductoare din România (IPRS Băneasa – 1962 si Microelectronica -1981). Pornind de la experiența îndelungată, în domeniul high tech al microelectronicii, (primul institut cu profil de microtehnologie din Europa de Est), IMT dezvoltă micro și nanotehnologii, senzori şi actuatori, micro-nanosisteme. Dispozitivele nanoelectronice, materialele avansate (grafenă) și dispozitivele pe bază de grafenă şi SiC, microsenzorii și microsistemele pentru IoT, noile metode de calcul și inteligență artificială (spintronică; dispozitive și circuite pentru calcul cuantic), platformele digitale pentru sănătate și securitate societala, mediu și aplicați în domeniul constituie preocupări ale cercetării, transferului de cunoștințe și formare în portofoliul IMT.

 

Secțiunea anterioară    Secțiunea următoare