- Directia de acordare a sprijinului
PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți
Prioritatea de investiții: Accesul la locuri de muncă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru persoanele inactive.
Obiectiv Specific: Îmbunătățirea nivelului de competențe și creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu nivel redus de educație.
- Scopul proiectului
Îmbunatatirea nivelului de competente, obținerea unei calificări și creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor cu nivel redus de educaţie.
- Rezultat asteptat
- Ocuparea crescută a șomerilor și a persoanelor inactive (93 persoane vor găsi un loc de muncă);
- Număr crescut de șomeri și persoane inactive care și-au îmbunătățit competențele/care și-au validat competențele dobândite în sistem non-formal și informal urmare a sprijinului primit (205 persoane vor participa la programul de formare profesională dintre care 165 persoane vor obține o calificare).
- Cui se adresează proiectul
Proiectul se adresează șomerilor și persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație.
„Persoana cu nivel scăzut de calificare” reprezintă o persoană cu un nivel de educație ISCED 0-2 (cel mult studii gimnaziale absolvite), sau care are studii de nivelul ISCED 3 dar acestea nu mai sunt cerute de piața muncii sau au ocupații din grupa majoră 9 cf. COR – Muncitori Necalificați sau alte ocupații precum personal casnic pentru îngrijire.
- Asistență acordată
- Consiliere profesională (informare și consiliere profesională, mediere) – toți cei 205 participanți în cadrul proiectului vor beneficia de acest program de consiliere profesională
- Formare profesională – cursuri de calificare si de specializare:
- Bucătar (720 ore) - 25 persoane
- Barman (720 ore) – 14 persoane
- Cameristă (360 ore) – 42 persoane
- Ajutor bucătar (180 ore) – 40 persoane
- Chelner (720 ore) – 50 persoane
- Recepționer (180) - 14 persoane
- Competențe Antreprenoriale (60 ore) – 20 persoane
- Măsuri de sprijin pentru participanții la programul de formare profesională – participanții la cursuri vor fi sprijiniți prin subvenții, decontarea transportului, catering, iar cei care se angajează vor primi și sprijin în natură, constând în echipament de lucru/trusă profesională și/sau alte materiale specifice locului de muncă.
- Perioadă de derulare: 1 Ianuarie – 31 Decembrie 2023.